Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ispunimo novogodišnje želje djeci oboljeloj i izlječenoj od raka

Preuzmite sliku

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” tokom decembra 2021. godine realizuje kampanju “Svaka neispunjena želja traži svog prijatelja” u okviru programa novogodišnjeg darivanja djece oboljele i izliječene od raka.

„S obzirom da nismo u mogućnosti ispuniti njihove najveće želje da što prije napuste bolničke zidove, strogu socijalnu izolaciju u kojoj su se nalazili i prije pandemije COVID 19, da im olakšamo izuzeno bolne procedure kojima su često podvrgnuti tokom dugotrajnog liječenja i oporavka, da završe što prije sa zaštitnim terapijama, da prestane pandemija kako bi se postepeno, u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima vratili u školske klupe te među vršnjake, uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija pokušavamo ostvariti njihove skromne novogodišnje želje, kako bi im malim znacima pažnje uljepšali pretežak put do ozdravljenja.“ – istakla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

 • Budimo oni zbog kojih će djeca vjerovati da snovi mogu postati java, jer ne zna dječija želja da postoji nemoguće…

  Humanitarnu akciju “Svaka neispunjena želja traži svog prijatelja” možete podržati:

  – Pozivom na humanitarni broj 090 291 006 čime donirate 2 KM (broj je aktivan samo za pretplatnike BH Telecom-a);

  – Uplatom donacija iz BiH i inostranstva:

  Primatelj: Udruženje „PIPOL“

  Adresa: Ulica 17.septembra 92 Tuzla

  Broj računa primatelja: 33863 022 00 84 3330 UniCredit Bank

  Svrha uplate: “Svaka neispunjena želja traži svog prijatelja” ili

  – Uplatom donacije na devizni račun: IBAN BA 39 3386 3048 0533 3488 SWIFT: UNCR BA 22 (instrukcija za uplate iz inostranstva).

  – Putem PayPal naloga: udruzenje_pipol@hotamil.com

  – Kartičnim plaćanjem (valute KM/BAM i EUR) putem online platforme www.humanost.ba.

  Informacije o neispunjenim željama, ali i sve druge podatke možete dobiti putem e mail-a: udruzenje_pipol@hotmail.com, upitom putem službene Facebook stranice Udruženje PIPOL Tuzla, web stranice: www.pipol.ba ili na službene kontakt telefone: (387) 061 200 636 i (387) 061 510 491 (brojevi su dostupni i na aplikaciji Viber).

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje