Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispraćaj maturanata GMS: A sad adio i ko zna gdje i ko zna kad! (FOTO)

maturanti-gms1
Preuzmite sliku

Sinoć je ispraćena još jedna generacija maturanata Gimnazije \”Meša Selimović\”.

\"maturanti-gms1\"Proteklih nekoliko dana, na svakom koraku su maturanti. Očekivano, jer je mjesec Maj tradicionalno u znaku maturanata koji na sebi svojstven način obilježavaju posljednje srednjoškolske dane.

Sinoć je ispraćena još jedna generacija maturanata tuzlanske Gimnazije \”Meša Selimović\”, ukupno deset odjeljenja. U 18:30h maturanti su se okupili ispred Gimnazije gdje su se slikali pred školom sa rodbinom i prijateljima a nakon toga je upriličena proslava u 20:00h u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla.

Osmijeh kojim  započne proslava završetka školovanja obično nakon ponoći pretvori se u pokoju suzu zbog činjenice da se približio rastanak od svog odjeljenja, prijatelja, navika, malih i velikih odmora, školskog stubišta, učionica, klupa i svega onoga što pored svih školskih obaveza krasi srednjoškolske dane.

Maturante su zabavljali Jasko i Meka, a kako to već tradicija nalaže kada su u pitanju maturalne proslave brojnih generacija GMS, poslije ponoći svoje glasovne sposobnosti demonstrirao je i profesor Muhidin Fočić.

Polaganje mature je 29-tog (utorak) a svim maturantima želimo da sa mnogo uspjeha krenu u nove životne pobjede.

{igallery id=\”3374\” cid=\”39\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

I pjesma čijim se refrenom obično završavaju maturalne proslave:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: