Subota, 31. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

IPI Akademija Tuzla: Vrijedni rezultati studenata još jedan dokaz kvalitetnog rada (FOTO)

IPI Akademija Tuzla privodi kraju najuspješniju akademsku godinu od svog osnivanja, a u kojoj će ispratiti i prvu generaciju diplomanata.

Od početka svog rada, oktobra 2014. godine, IPI Akademija je stasala u modernu visokoškolsku ustanovu, koja je uspostavila čvrstu saradnju sa nekoliko fakulteta u BiH i Evropi. Najaktuelniji je onaj sa Fakultetom za informacijske studije u Novom Mestu (Slovenija).

-Studenti koji studiraju na našoj visokoškolskoj ustanovi će u skladu sa potpisanim sporazumom moći besplatno nastaviti master studij u Sloveniji. Također studenti koji će se tek upisati imaju mogućnost paralelnog upisa na naš i fakultet u Novom Mestu i mogućnost da steknu slovensku i bh. Diplomu. IPI Akademija Tuzla nudi studiranje na četverogodišnjim i trogodišnjim studijskim programima, te cijena jedne akademske godine iznosi 1.800 KM, uz mogućnost plaćanja na rate, bez dodatnih troškova – rekao nam je Damir Bećirević, direktor IPI Akdemije.

U mnoštvu onog što su uradili u protekle tri godine, u kojima su relizovali značajne projekte iz oblasti poduzetništva, ugostili brojne strane predavače i stvorili dobre uslove za studiranje, u IPI akdemiji su najviše ponosni na posljednje uspjehe njihovih studenata.

Naime, proteklih mjeseci zabilježeni su rezultati vrijedni pažnje koji su tek još jedan dokaz kvalitetnog rada na IPI akademiji u Tuzli.

Studenti IPI akademije su sa ponuđenim rješenjem “Ranog otkrivanja poplava” nedavno na “NASA Space Apps Challenge 2017” u Tuzli osvojili prvo mjesto i nominaciju za svjetsko takmičenje.

-Naši profesori nas uče ne samo da prepoznajemo problem nego da ga i rješavamo. Plod takvog rada je i naše ponuđeno rješenje za rano otkrivanje poplava. Radi se o sistemu senzora postavljenim na kritičnim i prvougroženim tačkama prilikom poplava, koji preko web platforme na vrijeme upozoravaju javnost na nadolazeću opasnost. Reakcije nadležnih insitucija koje se bave ovim problemom su odlične i iskreno se nadamo se da će u budućnosti ova platforma i zaživjeti – istakao je Ali Mokayes, student 2. godine Informacionih tehnologija IPI Akademije.

 • Studenti ove visokoškolske sutanove su kao partneri Internacionalnog Burch univerziteta iz Sarajeva bili partneri u organizaciji 5. Foruma o domaćoj proizvodnji održanom u Neumu.

  -Iz Neuma smo poslali jednu jaku poruku da svi zajedno možemo graditi bolju Bosnu i Hercegovinu, da poruka “na mladima svijet ostaje” ima osnova i da smo mi mladi spremni da kreiramo promjene – prenijela nam je svoje impresije sa Foruma Nerma Halilagić, studentica 2. godine Tržišnih komunikacija IPI Akademije, napominjući da uskoro slijedi novi projekat sa njihovim kolegama sa Burch Univerziteta.

 • Studenti IPI akademije su pored znanja pokazali da su spretni kada su u pitanju sportske vještine. Na posljednjoj studentskoj Balkanijadi u Tuzli osvojili su drugo mjesto u košarci i treće mjesto u šahu.

  IPI Akademija Tuzla pruža stručno visokoškolsko obrazovanje iz oblasti savremenog poslovanja, informacionih tehnologija i tržišnih komunikacija i trenutno ima 340 upisanih studenata.

  (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,