Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Investicija od oko 100.000 KM: Preduzeće Vodovod i kanalizacija Tuzla nabavilo savremenu opremu za kontrolu kvaliteta vode (FOTO)

Preuzmite sliku

JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla pored osiguravanja dovoljnih količina vode za nesmetano vodosnabdijevanje, posebnu važnost pridaje osiguranju najviših standarda za kvalitet pitke vode koju distribuira građanima.

Investicijom vrjednosti od oko 100.000,00 KM, JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla, pogon za kontrolu kvaliteta vode (laboratorij), je osavremenjen sa novom sofisticiranom opremom za mikrobiološke i fizičko-hemijske analize.

Pored toga osoblje laboratorije je nakon uspješno završene obuke, certificirano za rad na novim aparatima.

Postojeća i novonabavljena oprema omogućava uvođenje novih metoda i procedura za kontrolu kvaliteta vode u skladu sa važećem Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (“Sl.glasnik BiH” broj 40/10, 43/10, 30/12 i 62/17.)., saopćio je JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla.

Brža i kvalitetnija analiza vode na izvorištima, u postupcima tretmana, te u samoj gradskoj distributivnoj mreži, smanjuje rizik od zagađenja vode.

Prateći najnovija tehnološka dostignuća u tretmanu i kontroli vode, JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o.Tuzla opravdava povjerenje svojih potrošača, osiguravajući kontinuirano vodosnabdijevanje sa kvalitetnom pitkom vodom, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje