Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Internet premijera filma: “Jedan grad, Jedna ljubav” (VIDEO)

Preuzmite sliku

U augustu mjesecu prošle godine u prepunoj sali Kina “Kaleidoskop” u crveno-crnom ambijentu premijerno je prikazana filmska igrano-dokumentarna priča “Jedan grad – Jedna ljubav”. Priča o vjernim navijačima navijačke skupine “Fukare”. Priča, koju je filmski ovjekovječila talentovana ekipa “Salt & Flow”, Mario Ilić i Vedran Haračić, pod palicom producenata braće Kamber, Mirze i Harisa.

Par riječi o Slobodi, historijatu, navijačima kao svojevrsni uvod u film:

“Jedan grad, jedna ljubav” je kratki dokumentarni film o navijačkoj skupini Fukare iz Tuzle. Ovaj film prikazuje odlučujuću pobjedu koja je Slobodu vratila u Premijer ligu. Od samog nastanka navijačkih skupina one su prikazivane u lošem svjetlu kao skupine huligana i vandala.

Glavni akteri filma su tri momka Mirza Karač, Armin Bajrić, i Rade Šimić koji svojim uspjesima u svakodnevnom životu pokazuju da Fukare nisu huligani, to je skupina satkana od ličnosti različitih profila i zanimanja od vrhunskih sportista, zlatnih studenata, umjetnika, visoko pozicioniranih ljudi pa sve do običnog radnika koji ujedno daje najveću snagu ovakvom kolektivu.

Premijerno na portalu Tuzlanski.ba pogledajte film “Jedan grad, Jedna ljubav”:

Ovaj film posvećen je Saši Grgiću i Nevenu Kalesiću, počivali u miru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje