Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Inspekcija zatvorila objekt u pripremi: Kockarnici na Kapiji zabranjen rad

Preuzmite sliku

Nadležna inspekcija zatvorila je objekt u pripremi na Kapiji u Tuzli, a koji je trebao biti otvoren u vidu kockarnice. Inače, vijest o kockarnici naišla je na negodovanje javnosti, a određene korake su poduzeli i nadležni.

Iz Gradske uprave Tuzle je saopćeno da ona nije izdala, niti može izdati odobrenje za rad kockarnice ili kluba sa automatima za kockanje.

„Po Zakonu, za izdavanje ovakvih odobrenja, nadležno je Ministarstvo za finansije Federacije BiH. Pomenuto ministarstvo, prema Zakonu o igrama na sreću, može izdati odobrenje pod uslovom da je objekat za kockanje udaljen najmanje stotinu metara od vjerskog objekta ili škole, a uvjerenje o tačnoj udaljenosti ovakvog objekta izdaje općinska odnosno gradska služba“, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.

Kako je navedeno, Investitor Adria Games Čelić obratio se Gradskoj službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove zahtjevom za izdavanje Uvjerenja o udaljenosti. Ova služba je obavijestila investitora 2. novembra 2018. godine da se predmetni objekat nalazi na manjoj udaljenosti od stotinu metara od vjerskog objekta, što znači da Uvjerenje koje im je potrebno za ishodovanje dozvole kod federalnog ministarstva, ne mogu dobiti.

  • „Investitor je tada pristupio rekonstrukciji objekta sa ciljem pomjeranja ulaza što dalje od vjerskog objekta. Gradska inspekcija je poduzela mjere zabrane rekonstrukcije, te podnijela pekršajnu prijavu. Dakle, u predmetnom objektu investitor, nije mogao, niti može dobiti Uvjerenje o dovoljnoj udaljenosti od vjerskog objekta, što je uslov za dobijanje odobrenja od federalnog ministarstva. Pošto je ovakva odluka nadležne gradske službe donesena najmanje petnaest dana prije prvih reakcija u javnosti, molimo sve koji javno saopštavaju svoje stavove, da omoguće gradskoj upravi da ih upozna o stvarnom stanju svakog pojedinog predmeta“, navedeno je. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,