Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Inspekcija na terenu: Počelo uklanjanje objekata u Gornjem Mosniku (FOTO)

Danas je u naselju Gornju Mosnik u Tuzli počelo uklanjanje više manjih poslovnih objekata, piše Tuzlanski.ba.

Kako saznajemo do kraja ove godine biće srušeno ukupno sedam objekata koji su bespravno sagrađeni odnosno kojima je istekla dozvola za obavljanje određene djelatnosti.

‘Svi objekti koji su zatečeni na terenu od strane inspektora bez odgovarajuće dokumentacije u postupku su uklanjanja. Objekti se uklanjaju na način što će inspektori svakome vlasniku odnosno korisniku uručiti rješenje za uklanjanje o sopstvenom trošku i na svoj rizik. Ukoiko ta lice ne postupe po izdatom rješenju onda će biti pokrenut postupak prinudnog uklanjanja o trošku i na rizik vlasnika’ – kazao je za Tuzlanski.ba Zlatko Kovačević, glavni inspektor Gradske uprave Tuzla.

Konkretno objekti u Gornjem Mosniku na ovoj lokaciji prisutni su više godina ali prema riječima Kovačevića oni su jedno određeno vrijeme imali urednu privremenu dokumentaciju za obavljanje određene djelatnosti.

‘Sve ta dokumentacija koju su imali vlasnici odnosno korisnici tih objekata je istekla. Svi su imali i pravo i priliku da podnesu zahtjev da produženjem. Međutim, inspektori na terenu gdje utvrde da ne postoji validna dokumentacija pokreću postupak uklanjanja objekta’ – pojasnio nam je Kovačević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje