Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

In memoriam: Na današnji dan napustio nas je Sakib Malkočević

Preuzmite sliku

Prošle godine na današnji dan u 55. godini života preminuo je Sakib Malkočević.

Malkočević je bio najuspješniji selektor Bosne i Hercegovine koji je reprezentaciju U17 čak tri puta odveo na Evropsko prvenstvo, a šest puta igrao u Elitnom krugu kvalifikacija.

Kao trener sa dosta uspjeha vodio je i matični klub FK Sloboda gdje je kasnije bio je bio šef Omladinskog pogona i koordinator tima.

Sakib Malkočević rođen je 25. januara 1965. godine u Tuzli. Kao igrač cijelu karijeru proveo je u Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla, a u trenerske vode uplovio je 2003. godine.

Kao trener Slobode dva puta je učestvovao u Intertoto kupu i jednom u Kupu UEFA, dok je 2011. godine sa juniorima Slobode osvojio titulu prvaka BiH.

Sakib Malkočević je bio i osoba koju ćemo pamtiti po njegovim dobrim osobinama i istinskim vrijednostima koje je prenosio na sve nas.

Danas su brojni sportski radnici i prijatelji posjetili posjetili mezar Sakiba Malkočevića u prigradskom naselju Lipnica gdje su učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odali počast nekadašnjem istaknutom fudbaleru i sportskom radniku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje