Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imenovani upravitelji stambenih zgrada: Etažni vlasnici trebaju odabrati jednog sa liste

Preuzmite sliku

Služba civilne zaštite Grada Tuzle imenovala je upravitelje stambenih zgrada – pravna lica koja su ovlaštena od 1. januara iduće do 31. decembra 2021. godine baviti se poslovima upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova i uređaja zgrada u navedenom periodu.

Iz Službe civilne zaštite saopćili su da su pravna lica koja mogu obavljati poslove upravitelja stambenih zgrada na području Grada Tuzle slijedeća: „Bam Investtrade“ d.o.o. „Bosna lift“ d.o.o. „Cestotehnik“ d.o.o. „Tehkomerc“ d.o.o. i „Uni Bristol“ d.o.o. Tuzla.

˝Svi etažni vlasnici zgrada na području Grada Tuzle, koji u skladu sa važećim Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada („Službene novine TK“ broj 14/15) imaju dužnost izbora upravitelja sa liste upravitelja i trebaju održati skupove etažnih vlasnika u cilju izbora upravitelja. Ukoliko etažni vlasnici ne izvrše izbor upravitelja sa liste upravitelja, Služba civilne zaštite Grada Tuzle odredit će rješenjem prinudnog upravitelja u skladu sa odredbom člana 24. stav 1. navedenog Zakona˝, navodi se u saopćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje