Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Imamović: Tuzlu očekuju nove investicije u 2020.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na današnjem novogodišnjem prijemu za novinare posebno se osvrnuo na izazove koji stoje pred Tuzlom, a to je iznad svega migrantska kriza.

 • On smatra kako granice s BiH treba na adekvatan način zatvoriti.

  – Centri za migrante ne mogu biti centralizirani u velikim urbanim sredinama. Međutim, neko baš takvu ideju gura u najveći naseljeni grad u BiH, u Tuzlu – kaže Imamović.

  Osim migranstke krize, gradonačelnik Tuzle je govorio i o novim investicijama koje se tiču uglavnom izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, kao i razvijanja informatičkih i ekonomskih firmi. Posebnu pažnju posvetio je inovatoru Suadu Bešliću, koji se vratio iz Njemačke i na ovom području donio inovaciju kvalitetne proizvodnje vatrogasnih vozila.

  – Investicija ‘Crystalico’ zvuči kao nevjerovatna, a urbanistička dozvola će, nadam se, biti izata 2020. godine – najavio je Imamović.

  Podsjećanja radi, zgrada ‘Crystalico’ bit će građena na zemljištu nekadašnje tvornice Livnice čelika Tuzla u centru Tule.

  – To je investicija od milijardu konvertibilnih maraka. Ovo će biti najveća privatna poslijeratna privatna investicija u BiH. To je ogromna investicija i nemoguće je da neće porasti broj poslovnih subjekata – smatra Imamović.

  Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović naglasio je da se nema vremena obazirati se na globalna politička zastrašivanja te da će svoj rad posvetiti ekonomiji i investicijama koje sve više pristižu u Tuzlu. (Fena | Video RTV7)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje