Četvrtak, 3. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Imamović: Obasuti smo zahtjevima investitora za gradnju

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović putem svoje zvanične Facebook stranice predstavio je nastavak trenda gradnje u Tuzli i poručio kako bez intezivne gradnje nema većeg zapošljavanja ali ni održavanja komunalne infrastrukture.

“Ko je protiv gradnje zgrada on je protiv investicija, a samo nove investicije omogućavaju čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, gradnja zgrada puni gradski budžet sredstvima na ime rente, a iz tih sredstava se po zakonu obavezno gradi komunalna infrastruktura. Iz prihoda od rente gradi se i održava i vodovodna, kanalizaciona i mreža oborinskih voda, mreža grijanja, grade se ceste, mostovi, gradiće se i pokretno stepenište, trgovi, parkovi, vrši se ozelenjavanje. Investitor svake zgrade ima obavezu uređenja zelene površine” – navodi Imamović i dodaje:

“Za gradnju jedne zgrade vezano je oko pedeset malih i srednjih preduzeća, mnogo radnika. Grad u kojem se gradi je grad koji se razvija i raste. Naš višegodišnji i kontinuirani trud na razvoju Tuzle, stručni i pošteni rad velikog tima državnih službenika, kao i rad i trud naših privrednika, učinili su ovaj grad privlačnim za investitore. Obasuti smo zahtjevima investitora za gradnju kolektivnih poslovnih i stambenih zgrada” – kaže gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je uz ovu objavu postavio fotografije budućih građevina.

  • “Mi stvaramo uslove za gradnju, a kada će objekti biti završeni, zavisi od njihovih investitora” – navodi Imamović u svom obraćanju putem društvenih mreža.

    Neki kažu kako im je dosta gradnje zgrada u Tuzli?! Moram im poručiti da bez intenzivne gradnje ne bi bilo ni većeg…

    Objavljuje Jasmin ImamovićPonedjeljak, 9. studenoga 2020.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje