Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: ‘Nemojte paliti vatru, pozovite Komunalac da odvuče granje i otpad’

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio je danas apel građanima Tuzle da ni u kom slučaju ne pale vatru radi pripreme njive za sjetvu jer tako mogu izazvati velike požare koji će prouzrokovati velike štete.

‘Dugo i strpljivo, zajedno se borimo protiv pandemije. U sred te velike nesreće, nas su zadesili požari. Za sve požare koji su izbili, krivi su pojedici koji su palili vatru na otvorenom.

Podsjećamo da je 6.4.2020. u 14,15 sati Operativnom centru civilne zaštite prijavljeno nekoliko istovremenih požara. Juče, nakon saniranja velikog dijela požarišta površine oko 240 hektara, izbio je novi požar u Lipnici, nakon čega su se počeli nizati novi požari. Samo u protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je 17 intervencija na gašenju požara. Krivac je ljudski faktor.

Ukoliko neko od građana skupi granje radi pripreme njive za sjetvu, to ne smije zapaliti. Ako nema drugi način za sigurno zbrinjavanje otpada, dovoljno je da pozove JKP Komunalac na broj: 035 302 555 (radnim danima) ili 035 302 550 (vikendom) i radnici Komunalca će to odvući.

Dragi moji sugrađani,

Moramo zajedno spriječiti nove požare. Zato vas molim da odmah prijavite svakoga ko zapali vatru na otvorenom, na telefone:

Operativni centar Civilne zaštite broj: 121
Policiju: 122
Vatrogasci: 123
Pozivi na ove brojeve su besplatni’ kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje