Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imamović i ambasador Grčke večeras će zajedno gledati utakmicu u Mejdanu

Preuzmite sliku

Novoimenovani ambasador Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Dimitrios Papandreou posjetio je danas gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića.

Ovo je njegova prva zvanična posjeta nekom gradu u BiH od kako je imenovan na mjesto ambasadora u našoj zemlji.

Na sastanku je istaknuto da Bosna i Hercegovina i Grčka imaju dugogodišnje prijateljstvo, te da da Grčka istinski podržava put BiH ka EU.

‘U Tuzli sam povodom utakmice između BiH i Grčke. U međuvremenu sam saznao za gradonačelnika Imamovića i bila mi je velika čast što smo održali sastanak i što smo se upoznali. Očekujem u budućnosti još boolju saradnju da ostvarimo. Večeras ćemo zajedno jedan pored drugoga gledati utakmicu. Svako će navijati za svoj tim ali neka pobjedi bollji’ – kazao je ambasador Papandreou.

Gradonačelnik Imamović je zahvalio na značajnoj podršci koju Republika Grčka pruža BiH. Dogovoreno da će uskoro biti održan još jedan službeni sastanak na kojoj će biti riječi o uspostavljanju još čvršće saradnje i realizaciji konkretnih projekata koje će povezati Tuzlu sa ovom zemljom.

‘Kada sam čuo da će na utakmicu večeras doći i ambasador Papandreou obradovao sam se i priliko iskoristio da se sretnemo i upoznamo. Raduje me prijateljska podrška Grčke kada su u pitanju proces ‘euroatlantske integracije’. – kazao je Imamović.

Bila je ovo prilika da se u prijateljskom tonu porazgovara i o večerašnjoj utakmici u kojoj, u Mejdanu, košarkaška reprezentacija BiH dočekuje selekciju Grčke. Obje strane diplomatski su odgovorile: neka pobjedi bolji!

Više u video prilogu RTV 7 Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje