Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: ‘Fokusirajmo se na borbu protiv virusa, a ne jedni protiv drugih’

Preuzmite sliku

Nakon objave vijesti da su na području TK zabilježeni slučajevi  zaraze korona virusom, u nekoliko navrata reagovao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, posljednje obraćanje građanima Tuzle prenosimo u cijelosti:

“U ratu protiv COVID-19 ne pobjeđuju države sa moćnim naoružanjem, nego države i gradovi čiji građani nađu snage ovladati sobom, sačuvati disciplinu u provođenju mjera, humanost i empatiju. Pobijediti može samo visoki moral svakog pojedinca ili bar velike većine pojedinaca.

Budimo dobri jedni prema drugima, čuvajmo sebe i druge. Svi koji su zaraženi ili izolovani moraju biti disciplinovani, iskreni i pomoći ljekarima da spriječe pandemiju. Ostali se trebaju uzdržati od stigmatizacije oboljelih, jer to se moglo svakome desiti. Niko se nije zarazio namjerno, nego mu se desilo ono čega se svi bojimo. Ako sadašnji oboljeli i njihove porodice budu izloženi stigmi, budući oboljeli i izolovani će se prepasti i početi tajiti simptome, što će biti dobro za širenje virusa a loše za sve nas zajedno.

Molim vas, ostanite kod kuće, držite distancu, virus ne može preživjeti ako ne prelazi sa čovjeka na čovjeka. Pobijedimo ga izolacijom i distancom. Glavu gore, fokusirajmo se na borbu protiv virusa, a ne jedni protiv drugih. Borimo se bratski i pobijedimo.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,