Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: Bogićević je pozitivna historijska ličnost, Hadžibajrić i Skaka ulaze u historiju kao negativci

Preuzmite sliku

Ne stišavaju se reakcije nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja je prekinuta. Vladajuća Četvorka u Kantonu Sarajevo se raspala izlaskom Ibrahima Hadžibajrića i NES-a.

On je gostujući na državnoj televiziji rekao da je Bogić Bogićević izabran zbog politike Četvorke. Iz Naroda i pravde su odgovorili da slijedi krivična prijava zbog trgovine glasovima. Građani ne samo Sarajeva nego i cijele BiH su nakon svega razočarani i skoro pa 100 procentno pružaju podršku Bogićeviću i žele ga vidjeti na mjestu gradonačelnika Sarajeva.

Povodom cjelokupnice situacije oglasio se i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović:

“Kada sam čuo da će Bogić Bogićević postati gradonačelnikom glavnog grada, povjerovao sam da će se napokon i nama nešto istinski lijepo desiti. Gradonačelnik glavnog grada bit će najugledniji političar Balkana, najugledniji čovjek u Bosni i Hercegovini, to će naš kolektivni pesimizam pretvoriti u kolektivni optimizam, Bosna i Hercegovina će krenuti naprijed. Onda se dogodila Skupština. Neki ljudi koji Bogiću nisu ni do koljena, ubili su nadu svih normalnih građana Bosne i Hercegovine i Sarajeva. Bogić Bogićević je pozitivna historijska ličnost. Za razliku od njega, Hadžibajrić i Skaka, koračajući ispršeni i upravljeni toliko da samo što ne padnu na leđa, po mom mišljenju ulaze u historiju kao negativci. Uspjeli su nam ubiti nadu. Građani Bosne i Hercegovine i Sarajeva, nemojmo im to dozvoliti.” naveo je Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje