Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Idana Mahić: Moja politika je transparentnost, kvalitet i poštenje

Preuzmite sliku

Politička aktivistica Idana Mahić (34) djeluje u okviru Platforme za progres i Predsjednica je Kongresa Platforme za progres.

Banjalučanka koja je rodni grad morala napustiti početkom rata, sa svega pet godina, veliki je dio života provela u Švedskoj, te je na Univerzitetu u Göteborgu stekla zvanje magistrice političkih nauka. “Politika mi je jako bliska te je trebala  biti nešto čime ću se baviti u životu”, govorila je Idana, koja je u Švedskoj imala samo jednu ideju vodilju – vratiti se u domovinu.

Nakon završetka studija, svoju je želju sprovela je u djelo i danas živi u Tuzli, koja joj je kako kaže u velikoj mjeri prirasla srcu. Ponosna je majka i supruga.

U Tuzli isprva nije uočila niti jedan politički subjekt kojem bi se željela priključiti:

“Jednostavno, nisam vidjela da postoji stranka koja dijeli moje stavove o društvu, borbi za napredak, neko ko iskreno želi dobrobit zajednici i da nije tu isključivo radi vlastitog interesa. Može se reći da je Tuzla čak možda i najnaprednija kad su u pitanju različite stranke, poštovanje drugog i drugačijeg u BiH, ali daleko je to od jednog zdravog političkog ambijenta.”

U nastavku pogledajte profil Idane Mahić – Platforma za progres, redni broj 4:  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje