Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Humanitarna nedjelja na Trgu slobode: Izlagači dio prihoda izdvajaju za liječenje sugrađanke Lejle Hasić

Preuzmite sliku

Lejla Hasić, majka, kćerka, sestra i prijateljica mnogim oboljelim vratila je osmijeh na lice i vjeru u život, a sada joj na isti način možemo uzvratiti. 

U sklopu humanitarne akcije koja traje nekoliko mjeseci velikodušan gest vrijedan pažnje pokazali su i vlasnici i izlagači svojih proizvoda u kućicama na Trgu Slobode u Tuzli.

Njihova želja je da u ovoj sedmici naprave što ljepšu atmosferu i dobru zabavu za posjetioce svih uzrasta ima poseban značaj i svrhu.

U dane vikenda za sve posjetioce pripremili su poseban sadržaj, pri tome nisu zaboravili ni one kojima je podrška i pomoć drugih veoma potrebna.

 • Naime, dio svojih prihoda od prodaje, kao i prihod od prodaje tombole, ovaj vikend, ovi divni ljudi žele pokloniti za potrebe liječenja teško oboljele sugrađanke Lejle Hasić.

  Podsjećamo, Lejla Hasić boluje od adenokarcinoma pluća sa metastazama, a liječenje koje je započela prije više od 12 mjeseci, nažalost pokazalo se neučinkovitim. Testiranjem u SAD-u utvrđeno je da ipak postoji odgovarajuća biološka terapija za njenu dijagnozu, a riječ je o lijeku ‘Osimertinib’ čija je cijena oko 6.000 eura za mjesečne potrebe.

  Vezano | Medicinska sestra iz Tuzle bori se s teškom bolešću

  Subota, 23.01.2021. „NAGRADNA TOMBOLA ZA POSJETITELJE“ od 19h Izlagači su pripremili nagrade za svoje posjetitelje, a sav novac od prodaje tombola ide u humanitarne svrhe.

  Nedjelja, 24.01.2021. HUMANITARNA NEDJELJA I ZABAVA ZA NAJMLAĐE

  Pozivamo vas da svojim dolaskom date doprinos ovom humanom činu!

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje