Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za porodicu Mujić iz Tuzle još uvijek traje

Preuzmite sliku

Odnedavno je u organizaciji Fondacije Junuzović, NLB Banke, Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te džemata Vikaljske džamije, pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava kako bi se šestočlanoj porodici Mujić iz Tuzle obezbjedio krov nad glavom.

Ova šestočlana porodica živi od minimalnog primanja socijalne pomoći i dječijeg doplatka u jednoj prostoriji veoma neuslovnog objekta u kojem svi borave i spavaju, te su uslovi za život na rubu ljudske egzistencije.

Tri dječaka i djevojčica u dobi od 10-17 godina žive sa majkom i ocem koji je invalid i čije ukupno primanje iznosi 120 KM, što je nedovoljno da pokrije bilo kakve troškove.

Dječaci su pored svega uspješne sportiste fubalskog kluba, te uz pomoć kluba i roditelja članova kluba imaju podršku pri troškovima treninga i kupovine opreme za trening.

Uz našu nesebičnu pomoć i malo razumjevanja za njihovu situaciju, mogli bismo da napravimo mnogo i usrećimo ovu porodicu te im pružimo krov nad glavom i uslove za život dostojne čovjeka.

Humanitarnoj akciji, pored navedenih organizacija su se priključili i njihovi sugrađani i ljudi dobre volje kako bi se ovoj porodici što prije rješilo stambeno pitanje.

Ukoliko i vi želite biti dio ove akcije i pomoći pri sakupljanju novčanih sredstava, molimo Vas da kontaktirate info službu Fondacije Junuzović putem kontakt telefona 035 551 280.

Uplate možete izvršiti na sledeće načine:

Uplata iz BiH:

1321002023368404
Fondacija Junuzović Lukavac,
Modrac-Studenac bb 75 300 Lukavac
ID 4210274990006

Uplata iz inozemstva:

IBAN: BA391320010778360116
Fondacija Junuzović Lukavac,
Modrac-Studenac bb 75 300 Lukavac
Sa naznakom ZA PORODICU MUJIĆ. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje