Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Humanitarna akcija „JEDAN SLATKIŠ JEDNO DIJETE“

jedan slatkis
Preuzmite sliku

Udruženje “Zemlja djece” Tuzla već sedmu godinu za redom implementira humanitarnu akciju pod nazivom „JEDAN SLATKIŠ, JEDNO DIJETE” koja ima za cilj da obezbijedi novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada.

jedan slatkisHumanitarna akcija se realizuje uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i u saradnji sa osnovnim i srednjim školama općine Tuzla, te prodajnim centrima:

• Bingo Tuzla (Lokacija: Sjenjak i Šićki Brod)

• Dramar-ing Tuzla (Lokacija: Slavinovići)

• Tuš BiH (Lokacija: Irac)

• Mercator BiH (Lokacije: samoposluga u robnoj kući Omega i Mercator centar)

• Interex Tuzla (Lokacija: Slavinovići)

• Konzum (Irac)

U svim navedeni objektima su postavljene ukrašena kolica u koje građani mogu da ubace slatkiš koji kupe za ovu priliku.

Također ističemo partnersku saradnju sa osnovnim školama „Kreka”, „Centar”, „Tušanj”, „Sjenjak” i JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla koji su obezbijedili svoje učenike kao volontere koji će u marketima i trgovačkim centrima animirati građane i prikupljati slatkiše.

Paketići su prije svega namjenjeni djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad Tuzla, te djeci oboljeloj od celijakije i dijabetesa.

Pozivamo sve građane da kupovinom jednog slatkiša u navedenim objektima i doniranjem slatkiša u naznačena kolica donesete osmijeh na dječije lice.

Akcija traje od 12.12. – 16.12.2012 godine.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: