Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Human gest Darka Todorovića: Posjetio osnovnu školu koju je pohađao i obećao užine za socijalno ugrožene

Preuzmite sliku

Bivši fudbaler Slobode, danas član ekipe Red Bull Salzburg i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Darko Todorović danas je priredio iznenađenje učenicima OŠ “Miladije” u Tuzli koju je i sam pohađao.

Sadašnji direktor JU OŠ “Miladije” Dževad Mehić nekada je bio nastavnik fudbaleru Darku Todoroviću i kako je za Tuzlanski.ba rekao današnja posjeta fudbalera Salzburga veoma je obradovala sve učenike kao i uposlene u ovoj školi.

 • “Izuzetno smo ponosni što nas je Todorović počastio svojom posjetom i što nije zaboravio svoje prve utakmice koje je odigrao za selekciju OŠ “Miladije”. Tokom posjete razgovarali smo i prisjetili se đačkih dana kao i puta koji je Darko prešao do danas. Todorović je učenicima sugerisao da se bave sportom, da budu istrajni ali da uz to nikako ne zaborave školske obaveze” – kazao je direktor direktor JU OŠ “Miladije” Dževad Mehić.

  Mehić, nam je također kazao kako je Todorović kazao da će u drugom polugodištu snositi troškove užina za učenike koji su socijalno ugroženi.

  “Todorović je danas pokazao istu onu skromnost koju je imao dok je sjedio u školskoj klupi i pomalo učio historiju i geografiju, a puno više igrao fudbal iza škole, pa čak i kad pada snijeg. Dok smo razgovarali osjetio sam tu njegovu “glad” za uspjehom, onu istu koja ga je odvela u jedan od najboljih timova u Evropi za razvoj mladih fudbalera. Mene kao direktora učinio je ponosnim što sam bar malim dijelom pokušavao savjetima da ga usmjerim kad je to bilo najpotrebnije” – naglasio je Mehić.

  Darko Todorović za naš portal je kazao kako je veoma sretan bio što je danas imao priliku da posjeti školu koju je pohađao i gdje je napravio neke od svojih prvih fudbalskih koraka.

 • “Bilo je dosta emocija. Veoma sam lijepo dočekan od strane nastavnika, učenika i direktora škole. Prisjetili smo se mojih školskih dana i puta koji sam prošao. Drago mi je da još uvijek postoji veliko interesovanje među učenicima za bavljenje sportom. Zahvalan sam i svojim nastavnicima koji su imali razumijevanja zbog mojih čestih izostanaka sa nastave zbog treninga” – kazao je Todorović koji je rado pozirao sa učenicima škole koji su željeli imati fotografiju za uspomenu.

  Također, na poklon je donio i dres Red Bull Salzburga dok su u znak zahvalnosti učenici na tablama napisali “Dobro nam došao Darko”. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje