Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hotel Ahmedić: Ekskluzivni Dom za starija lica, pruža pažnju, njegu i ugodan boravak (FOTO)

Preuzmite sliku

Ekskluzivni “Dom za starija lica – Hotel Ahmedić”, je jedini hotel ovog tipa osposobljen za brigu starijih i iznemoglih osoba i uistinu već godinu dana predstavlja osvježenje kada je u pitanju ovakav tip brige za starije osobe na širem području, smješten u opštini Lukavac na adresi Mosorovac bb. Kontakt: +387 35 543 276, +387 61 683 939.

Pored svakodnevne pažnje i njege koja im je posvećena, kao i pomoći za obnavljanje osnovnih životnih potreba, ustanova nudi društvene aktivnosti i medicinsku njegu svojim korisnicima, koja im je prijeko potrebna. Svojim položajem u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, korisnicima zagarantovan je ugodan boravak u prirodnom okruženju. Cjelokupan objekat je u potpunosti klimatizovan i pokriven sa 24-satnim video nadzorom.

Smještaj

Dom je opremljen apartmanima s posebnim kupatilima i balkonima, savremena kuhinja, restoran, prostor za rehabilitaciju, te uređeni vrt s staklenicima koje korisnici mogu koristiti za uzgoj povrća, voća I drugih biljaka.

Medicinski nadzor

Korisnici doma imaju 24-sati nadzor i medicinsku njegu od strane iskusnog i stručnog osoblja. Ističemo da naša ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove…

Rehabilitacija

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije.

  • Socijalna Zaštita

    Socijalna zaštita Socijalna zaštita je društvena djelatnost koja ima za cilj da pruži zaštitu lica u stanju socijalne potrebe. Jedan od segmenata socijalne zaštite je i zaštita starijihh lica. Često starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne životne potrebe, a porodica i okruženje nisu u mogućnosti da im pomognu. U ovakvim slučajevima smještaj u dom je idealno rješenje. Osim medicinskih radnika u timu je i socijalni radnik koji vodi računa da socijalne potrebe svih korisnika budu adekvatno i na vrijeme ispunjene.

    Kontakt: +387 35 543 276, 061 683 939, E-Mail: info@hotelahmedic.ba – Web stranica: www.hotelahmedic.ba

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje