Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li Šejla Zonić održati pobjednički koncert u Tuzli?

Preuzmite sliku

Otkako postoji takmičenje Zvezde Granda, tradicija je da onaj ko pobijedi, održi pobjednički koncert u svom gradu.

Prilika je to da se pobjednik pjesmom zahvali svojim sugrađanima, a ujedno proslavi činjenicu da je titula stigla baš u to mjesto.

No, kada je u pitanju Šejla Zonić, održavanje ovog koncerta je pod upitnikom. Šejla je rodom iz Sanskog Mosta, a u Tuzli živi sa suprugom.

Ona je deveta takmičarka iz Bosne i Hercegovine kojoj je pripala titula Zvezde Granda, a iako je prikupila ogroman broj glasova i simpatije publike, koncert u gradu kojeg je predstavljala možda neće biti ni održan.

Jedan od razloga bi mogao biti i taj što je praksa da sa pobjednikom na koncert dolazi i mentor, a to je u ovom slučaju Svetlana Ceca Ražnatović. Oko njenog dolaska u Tuzlu već su se vodile brojne polemike, a građani u komentarima na društvenim mrežama ističu da Ceca nije dobrodošla u ovaj grad.

 • Razlozi vuku korijene još iz rata kada je njen muž Željko, poznatiji kao Arkan činio brojne zločine na ovim područjima.

  Iako se, sudeći po Šejlinim objavama, a i onome što je publika mogla vidjeti tokom takmičenja, Ceca lijepo ophodila prema kandidatima iz BiH, većina građana je stava da se prošlost ne zaboravlja te da je Ceca podržavala svog supruga u njegovim postupcima.

  Zbog ovoga, Šejla i njen muž Armin prolaze i kroz torturu na društvenim mrežama gdje im se iskazuju riječi mržnje. O tome se Armin i oglasio na svom Facebook profilu.

  “Zamolio bih svoje prijatelje da mi više ne šalju linkove sa društvenih mreža gdje poznati i nepoznati profili vrijeđaju Šejlu i mene, stavljajući nas u kontekst rata i prošlosti. Šejla je u finalu otpjevala dvije bosanske sevdalinke! Kao akademski muzičar na regionalnom takmičenju je predstavila svoju državu na veoma lijep i moralan način, a mnogi vide samo mržnju koju imaju u sebi i to izbacuju kroz razne uvrede prema Šejli koja nije bila ni rođena kada su se mnoge stvari izdešavale. Ne mogu nikome reći koga će voljeti ili mrziti, ali ne radite to preko naših leđa”, napisao je.

  Dodao je i da ih do sada niko od nadležnih nije kontaktirao za pobjednički koncert u Tuzli. Nešto kasnije upravo na članak koji je objavio Tuzlanski.ba Armin se ponovo oglasio gdje je bio dosta direktniji:

  “Prije dva mjeseca, lično sam zvao Gradsku upravu Tuzla, pitao za informacije u vezi organizacije pobjedničkog koncerta u slučaju da Šejla pobijedi. Rekli su nazvati i javiti sve informacije, nikada nazvali nisu. Šejla je na najgledanijoj emisiji u regionu predstavaljala Tuzlu, da sam znao kako će biti, zamolio bih je da piše njen Sanski Most, a ne Tuzla. Iskreno. Prvo Tuzlu pa onda Sanski Most i cijelu BiH, predstavljala je kao akademski muzičar koji pjeva razne žanrove sa akcentom na bosansku sevdalinku. Ali to politici nije bitno, bitno je da su joj dodijelili Cecu kao mentora i sad joj pripisuju neke stvari koje su se dešavala prije nego sto se Šejla uopste i rodila. Prvi put u životu me stid svog grada… Sanski Most je organizovao krajem jula koncert Šejle i Mirze Selimovića. Tuzli veliko hvala”, napisao je vidno razočarani Armin.

 • Šejla takođe nije optimistična da će se koncert u Tuzli desiti:

  “Iskreno, nisam optimistična i ne vjerujem da će se desiti i iskreno ne bi voljela da se desi ako bi morala prolaziti kroz sve ovo da bi proslavila sa svojom publikom, svojim glasačima, ako bi morala da proslavim na takav način ne bi voljela da se desi”, navela je ona.

  Najveći broj organizacije koncertnih aktivnosti na javnom prostoru potpisuje Turistička zajednica Grada Tuzla koja je upravo i angažovala Šejlu Zonić koja je sredinom maja mjeseca na prepunom Trgu slobode uljepšala završno veče Tuzlanskih dana piva i pred više hiljada posjetilaca pripredila odličan koncert.

  Dosadašnji pobjednici iz BiH u prethodnim sezonama Zvezda Granda su: Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje