Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li doći do promjena cijena grijanja u Tuzli?

Preuzmite sliku

Sve je spremno za grijnu sezonu u Tuzli. Tokom prethodne sezone, uposlenici JP Centralno grijanje Tuzla su izvršili remont cijevi na brojnim lokacijama u gradu, tako da su pripreme za predstojeću sezonu završene. Međutim, iako je sve spremno, grijna sezona još uvijek neće zvanično početi.

“Po opštim uslovima sezona grijanja traje od 15. oktobra do 15. aprila, ali ukoliko se mjerenjem ustanovi da je temperatura izmjerena u 21 sat, 12 stepeni i niža, ali tri dana uzastopno onda se proglašava sezona grijanja. Najranije može početi 01. oktobra, a 15. oktobra je zvanična sezona i tada mora početi bez obzira na vremenske uslove”, kazao je u izjavi za RTV Slon Suljo Sarić, tehnički direktor u JP Centralno grijanje Tuzla.

Iako postoje informacije da bi već od naredne godine moglo doći do poskupljenja električne energije, iz Centralnog grijanja su nam potvrdili da do promjena u cijenama njihovih usluga za sada neće doći.

Vezano | Sve spremno za početak nove sezone grijanja u Tuzli

“Prema našim informacijama u ovoj godini neće biti promjene cijene Centralnog grijanja, to je što mogu reći u ovom slučaju. Imamo više tarifnih grupa, imamo korisnike čije cijene grijanja idu po metru kvadratnom površine grijanja i korisnike koji idu po potrošenoj energiji i što se tiče tih cijena one će ove godine ostati iste”, ističe Sarić.” – kazao je Suljo Sarić, tehnički direktor u JP Centralno grijanje Tuzla.

Sarić je dodao da će od 27. septembra, uposlenici JP Centralno grijanje Tuzla pratiti temperature u 21 sat, i ukoliko tri dana zaredom temperatura zraka bude 12 stepeni i niža, zvanična sezona će početi 01. oktobra.

U drugom slučaju, sezona će početi 15. oktobra bez obzira na vremenske prilike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,