Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Helem nejse odličnim nastupom u Tuzli nastavljaju turneju (FOTO)

Preuzmite sliku

Turneja „Pola čovjek pola jedan“ nastavljena je sinoć odličnim nastupom grupe Helem nejse u kultnoj Palmi u Tuzli.

Ovim nastupom upotpunjen je izvanredan vikend na samom otvaranju turneje svirkom u petak u Mostaru i u subotu u Tuzli. Članovi grupe su šaljivo rekli da bi mogli nastaviti svirati i nedjelju, ali je ipak novi solo nastup na turneji zakazan tek za naredni petak.

Helem nejse je u decembru 2018. godine u Tuzli imao svoj solo nastup i oduševljeni su da je čak za 20%, kako sa osmijehom kažu, povećan broj zaljubljenika njihovog „live“ nastupa u samo nekoliko mjeseci. Naravno, novi album je definitivno pomogao povećanju broja mladih ljudi na koncertu. Legenda tuzlanske muzičke scene i prvi čovjek Palma, Maid, je oduševljen napretkom koji su članovi grupe napravili u kvaliteti nastupa uživo u odnosu na prethodni koncert u Tuzli.

Nešto više od devedeset minuta je trajao koncert u uzavreloj atmosferi i nevjerovatnoj razmjeni energije između benda i publike, a pored novih pjesama sa albuma publika je imala priliku prisjetiti se i nekih starijih kao što su Bosnia, Nemam, Espanjola.

„Atmosfera u Tuzli je standardno svjetska. Tuzlanska publika je, bez lažne skromnosti publika koja voli da pleše, skače, pjeva i neumorna je. Energija i ljubav koju dobijamo od njih rijetko gdje se može dobiti. Ali to je za Tuzlake već odavno sasvim normalno. Ono što nas je pozitivno iznenadilo je da raja već zna većinu novih pjesama sa albuma i reakcije su više nego odlične.“ izjavili su momci iz grupe Helem nejse nakon tuzlanskog nastupa.

Mlade dolazeće nade FM Jam ekipe iz Tuzle, Dj Shadow kid i DJ Elick, su domaćinski pripremili publiku za nastup grupe Helem nejse i nakon nastupa pobrinuli se da publika u Palmi uživa u kvalitetnom hip hop zvuku.

Slijedeće sedmice, tačnije u petak 19.aprila, Helem nejse nastavlja turneju koncertom u Bihaću, u klubu Piramida sa početkom u 21h. Vikend nakon Bihaća, 26. i 27. aprila sviraju u Brčkom u klubu La Botega i Zagrebu u Klubu Kset. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,