Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Grafiti po novim fasadama: Šta čovjek da im uradi!? (FOTO)

zgrada-fasada-grafit
Preuzmite sliku

Koja sankcija bi bila dovoljna satisfakcija za ovakve vandalske postupke?

\"zgrada-fasada-grafit\"Nedavno je jedna starija zgrada u ulici Kazan Mahala dobila sasvim novi izgled. Uz određene vanjske korekcije urađena je i potpuno nova fasada. Za samo par dana ova zgrada je dobila sasvim novi izgled i postala je jedna od najljepših u užem jezgru grada.

Iako unutrašnji radovi još uvijek traju a nova fasada se nije ni „ohladila\” već su se pojavila dva grafita ili tačnije dvije vandalske švrljotine, obzirom da se za pojam grafiti veže dosta lijepih stvari a ujedno i spadaju u jednu vrstu moderne umjetnosti.

Pored ove zgrade u cijeloj ulici su se pojavili razni natpisi koji po svemu sudeći aludiraju na „umjetničko\” ime autora, a samo jedan od njih je čitljiv a glasi: „Kako bit normalan\”.

\"grafiti-grad\"

Obzirom da je zid po kojem su vandali pisali pod video nadzorom sigurnosih kamera banke, nadamo se da otkrivanje identiteta neće trajati dugo i da će se autoru na odgovarajući način odgovoriti na piatanje \”Kako bit normalan\”. Ipak, poznavajući naš pravosudni sistem, sumnjamo da će sankcije (ukoliko ih i bude) biti satisfakcija za vlasnika koji mora ponovo farbati fasadu.

\"grafiti-grad3\"

Kako bi vi reagovali da zateknete neke od ovih „umjetnika\” da vam šaraju po kući ili kojim slučajem na tek urađenoj fasadi!?

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: