Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

GradskI i prigradski saobraćaj Tuzla: Od 1. marta u opticaju elektronske Bus kartice

Preuzmite sliku

Korisnici usluga Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla od 1. marta 2015. godine plaćat će svoju vožnju elektronskim Bus karticama.

Bus Card sistem baziran je na korištenju dvije vrste kartica: mjesečne i vrijednosne Bus kartice. Na taj način pružit će se brži protok putnika, jednostavnija kupovina karata, kao i niz drugih pogodnosti.

Elektronski sistem naplate karata imaće veliki značaj za građane, pogotovo kada je riječ o onima koji autobuski prevoz koriste svakodnevno.

Zadržavanje putnika prilikom ulaska u autobus će biti minimalno čime će kvalitet prevoza putnika biti poboljšan.

 • gips-tuzla
 • U opticaju će biti dvije vrste Bus kartica: mjesečne i vrijednosne Bus kartice

  Mjesečna Bus kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao i dosadašnja mjesečna karta. Izdaje se na ime i prezime korisnika i ne može se prenositi na druga lica. Vrijednosna Bus kartica koristi se za određeni broj vožnji za određeni novčani iznos.

  Putnici će svoje Bus kartice moći dopniti po potrebi, na isti način kao i račun za mobitel na 16 lokacija u gradu, u Tobaco press shopovima, Tobacco shopovima, prodajnim mjestima GiPS-a i u vozilu kod vozača.

  Instalacijom savremene Bus Card opreme u vozilima GiPS-a povećat će se i bezbjednost putnika jer će u svakom autobusu biti instaliran video nadzor. Putnici će na usluzi imati i besplatan pristup internetu.

  Izdavanje novih Bus kartica počinje 24. februara 2015. godine. Svoju Bus karticu putnici će moći izvaditi na prodajnim mjestima GiPS-a:

  Prva lokacija je prodajno mjesto karata GiPS-a u ulici Bosne Srebrene u zgradi Zavoda za zapošljavanje (Biro), preko puta Građevinsko-geodetske škole. Druga lokacija je na adresi Prve inžinjerske brigade bb, drugi sprat u “Titanik”zgradi.

  Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla poziva korisnike svojih usluga da putem web stranice www.gipstk.com popune i pošalju Zahtjev za izradu Bus kartica kako bi jednostavnije i brže dobili svoju Bus karticu.

  Više informacija o tome na koji način možete izvaditi i koristiti svoju Bus karticu možete dobiti putem brojeve telefona 035 366 100 i 035 554 301.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,