Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradske apoteke Tuzla: Dostava lijekova na kućnu adresu

Preuzmite sliku

Gradske apoteke Tuzla od svog osnivanja neprekidno pružaju primarnu zdravstvenu zaštitu snadbijevanjem lijekovima sve građane Tuzle kojima je pomoć potrebna.

Danas, dok smo suočeni sa novonastalom situacijom, izazvanom pojavom i širenjem virusa korona,  Gradske apoteke Tuzla izlažući svoje radnike eventualnim posljedicama i stavljajući kolektivno zdravlje građana Tuzle na prvo mjesto, uvode mogućnost dostavljanja potrebnih lijekova na kućnu adresu za sve građane, koji nisu u mogućnosti da ih sami kupe ili koji su obuhvaćeni nekom od mjera  kriznih štabova civilne zaštite.

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga spriječeni da posjetite neku od naših apoteka nudimo vam potpuno besplatnu dostavu lijekova na kućnu adresu.

Građani, koji podižu lijekove sa Esencijalne liste lijekova, recept mogu obezbijediti pozivanjem vlastitog doktora porodične medicine, a putem davanja saglasnosti uposlenicima Gradskih apoteka, lijekovi će im biti dostavljeni na kućnu adresu, bez ikakvih dodatnih troškova.

Narudžbe se primaju svakim radnim danom u periodu od 10:00 do 12:00 sati, na brojeve telefona:  035/ 280-784 i 035/ 280-785 za Tuzlu i  035/ 875-557 za Banoviće.

Dostava poručenih lijekova će biti organizovana od 12:00 do 14:00 sati, svakog radnog dana, a za sva eventualna pitanja i nejasnoće, možete se obratiti našim magistrima farmacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje