Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za novinare: Bez vas bi nastao totalni mrak u društvu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je organizovao novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća koje djeluju na području ovog grada.

Imamović je rekao da su novinari od velikog značaja za cjelokupno društvo, kao i da bi ukidanjem njihove slobode nastupio totalni mrak u društvu.

„Prije svega želim se zahvaliti novinarima za vrijedan i neprekidan rad. Ovo je prijem u vašu čast. Kada se neki događaj završi i svi odu kućama vi tek onda idete na posao da dovršavate tekstove, montirate priloge. To je jedini način komunikacije sa građanima, a sloboda štampe je uslov svih sloboda. Kada je ne bi bilo onda bi mogao raditi svako šta god hoće, bio bi to strašni mrak i nestalo bi ukupne slobode građana“, izjavio je Imamović.

Imamović je rekao da je završen izvještaj o izvršenju budžeta Grada Tuzla za 2018. godinu, kao i za brzinu i efikasnost upravog rješavanja.

„Mi imamo preko 15.000 predmeta godišnje, a dnevno primimo po 2.000 ljudi u Centar za pružanje usluga građanima. Značajne zahvate smo imali u oblasti komunalne infrastrukture, kulturne projekte i socijalne projekte u oblasti poduzetništva. Mnogo tih projekata je u toku, a cilj nam je u narednoj godini pojačati intenzitet“, rekao je Imamović.

Većina budućih projekata je navedena u budžetu za 2019. godinu koji je usvojen, a neki će biti naknadno uvršteni, nakon što cjelokupna projektna dokumentacija bude završena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje