Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Tuzle posjetio SKPC Mejdan: “Mejdan je mnogo valjao BiH, očekujemo pomoć i viših nivoa vlasti”

Preuzmite sliku

“Mejdan je jedan od najprepoznatljivijih simbola Tuzle, važan je svim generacijama, mnogi su stasali i razvijali se u ovim dvoranama.”

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišao je danas SKPC Mejdan i održao sastanak sa direktorom Centra, Jasenkom Elezovićem. Tema sastanka je bila izrada preliminarne i konačne procjene štete od strane gradske Komisije za procjenu šteta, te plan obezbjeđenja sredstava za obnovu Mejdana.

  • Nakon sastanka, gradonačelnik Imamović je izjavio:

    “Šteta je ogromna. Dio možemo sanirati sredstvima iz Budžeta Grada Tuzle i iz osiguranja koje Mejdan ima, a svakako očekujemo da će dio sredstava obezbijediti Tuzlanski kanton i Federacija BiH. Nama se već javljaju  preduzeća koja nude pomoć, kao i pojedinci, i ja im se svima zahvaljujem. Mejdan je jedan od najprepoznatljivijih simbola Tuzle, važan je svim generacijama, mnogi su stasali i razvijali se u ovim dvoranama. U toku godine otvori svoja vrata za oko 200.000 korisnika i posjetilaca i mi ćemo ga obnoviti. Mejdan je mnogo valjao Bosni i Hercegovini, zato očekujemo da se u obnovu uključe svi nivoi vlasti”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje