Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Tuzle obišao mostove na kojima se izvode radovi: Za izgradnju i obnovu izdvojeno 285.000 KM

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima obišao je danas radove koji se izvode na dva mosta u gradu, tačnije biciklističko – pješačkom mostu koji spaja naselja Stupine i Sjenjak i mostu u ulici ZAVNOBIH-a.

“Ovim mostom spajamo biciklističku i pješačku stazu ali i istok grada sa središtem grada. Imali smo namjeru još 2018. godine most završiti ali sjećate se tada dogodila nesreća u kojoj je poginuo radnik. Riješili smo problem mosta na drugačiji način i očekujemo tehnički pregled. Pored ovog mosta u toku je obnova mosta kod gradske kuće i općinskog suda koji je izgrađen prije 40 ili 50 godina. Završetak radova očekujemo krajem maja mjeseca. Vrijednost radova pješačkog mosta je 155.000 maraka, dok je za obnovu mosta u ulici ZAVNOBIH-a izdvojeno 130.000 maraka” naveo je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nedžad Delić, šef odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle naveo je da se pored osnvnih radova na obnovi mosta u ulici ZAVNOBIH-a izvode i sanacioni radovi odnosno zamjena postojeće ograde, pripadajućih trotorara, čelične ograde kao i asfaltne površine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,