Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović: Sjenjak će dobiti miran i udoban park, mjesto za najmlađe i one starije generacije

Preuzmite sliku

Kada se govori o projektima komunalne infrastrukture u Tuzli, možemo izdvojiti i nekoliko značajnih koji se odnose na uređenje i izgradnju parkova.

O tome je više informacija za RTV7 kazao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Dosta ćemo raditi na parkovima. Vidjeli ste naše krupne zahvate na Slanoj banji. Na toj lokaciji mi smo došli do groblja žrtava stradalih na Kapiji i do fontane ‘Leda’. Zaustavili smo radove, iako ugovore imamo već potpisane i oni bi mogli početi već sutra. Međutim, da ne bismo ometali komemorativno obilježavanje 25. maja, a onda, čim prođe navedeni datum, mi nastavljamo radove na lokalitetu Slane banje”, istakao je gradonačelnik Imamović.

“Ovdje smo na Sjenjaku, istočno imate dva fudbalska stadiona, za veliki fudbal i imate od vještačke zelene trave isto. Također, na početku Sjenjaka, imate i park i igralište, gdje se može igrati i rukomet, košarka, fudbal ko se bude želio baviti sportom. Ovaj park smo zamislili, a i po želji građana i predvidjeli ga tako regulacionim planom, da bude jedan mirni park, gdje se može sa veoma malim djetetom prošetati, da može prošetati i starija osoba da ne strahuje hoće li je lopta udariti u glavu”, riječi su prvog čovjeka grada Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje