Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović se sastao sa predstavnicima Kuglaškog kluba “Sloboda”, i direktorom SKPC “Mejdan”

Preuzmite sliku

Kuglaški klub “Sloboda“ Tuzla , koji je jedan od najstarijih i najtrofejnijih kuglaških klubova u Bosni i Hercegovini, ove godine proslavlja jubilarnih 70 godina postojanja i rada.

Ovo je ujedno bio povod današnjeg sastanka, na kojem se, između ostalog, razgovaralo o problemu nedostatka adekvatnog prostora za treniranje i organizovanje takmičenja u kuglanju, a naročito o mogućnostima i važnosti obnove postojeće dvorane za kuglanje u SKPC „Mejdan“ Tuzla, koja je usljed poplava u cjelosti oštećena i neadekvatna za korištenje.

Obnovom dvorane za kuglanje u SKPC „Mejdan“ Tuzla, članovima Kuglaškog kluba “Sloboda” bio bi omogućen dalji rad i usavršavanje, ali isto tako i kuglaškim klubovima iz drugih gradova u BiH i drugih zemalja, koji budu posjećivali Tuzlu. S tim u vezi, gradonačelnik Jasmin Imamović izjavio je da će Grad Tuzla nastojati pružiti podršku u pronalaženju adekvatnog rješenja ovog problema, a članovima Kuglaškog kluba “Sloboda” čestitao je jubilarnu godišnjicu postojanja i poželio mnogo uspjeha u daljem radu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje