Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović najavio radove na stadionu Tušanj

Preuzmite sliku

Gradonačalnik Tuzle Jasmin Imamović najavio je radove na stadionu Tušanj.

‘Nakon niza sastanaka u vezi sa stadionom Tušanj gdje igraju dva kluba Sloboda i Tuzla City razmatrali smo šta treba da uradimo, a mnogo je toga. Odlučeno je da izdvojimo određena novčana sredstva za radove na postojećim tribinama ali i za reflektore. Kada je u pitanju istočna tribina stadiona Tušanj ona je od strane projektanta zamišljena dosta megalomanski imajući u vidu novac kojim mi raspolažemo. Ta tribina koja također može da ispunajva propise UEFA-e može da bude manjeg kapaciteta, nego je to predviđeno projektom. Odlučili smo se za izmjenu projekta istočne tribine’  – kazao je u izjavi za RTV 7 gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Prema riječima Imamovića uskoro će započeti rekonstrukcija terena na Tušnju, a sve troškove oko 1 milion KM će snositi Nogometni savez BiH. Isto će biti učinjeno u Banjaluci i Mostaru.

Podsjetimo, nedavno je Udruženje građana ‘Prijatelji FK Sloboda’ saopćenjem za javnost ukazalo na loše i neuslovno stanje u kome se nalazi stadion Tušanj uz priložene fotografije na Facebook stranici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje