Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gradonačelnik Imamović državnog službenika razriješio dužnosti zbog drskog ponašanja

Na mail adresu portala Tuzlanski.ba stiglo saopštenje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, a u vezi sa neprimjerenim ponašanjem državnog službenika prema građanima:

“Sinoć sam pročitao u medijima, a danas sam  provjerio i utvrdio da je državni službenik iz Službe za inspekcijske poslove, službenim dopisom koji je uputio stranci M.M. iz Tuzle, Ul. Mejdan, ispoljio krajnje neprimjereno ponašanje prema građaninu.

Zato sam danas, 23.9.2020. godine, na osnovu Zakona o državnoj službi Tuzlanskog kantona (čl. 58. stav 4, alineja k) donio Rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog državnog službenika, zbog teške povrede službene dužnosti.  Koristeći svoje Zakonom propisane ovlasti iz čl. 33 Zakona o državnoj službi TK, donio sam i Rješenje kojim sam pomenutog državnog službenika razriješio dosadašnje dužnosti.

Molim građanina čija su prava povrijeđena, kao i sve građane Tuzle, da prihvate moje izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja jednog državnog službenika koji je svojim postupkom narušio dignitet državne službe u cjelini.

Državni službenici i namještenici nemaju pravo vrijeđati građane, nego su dužni u funkciji građana raditi zakonito, odgovorno, transparentno, efikasno i profesionalno”, navodi se u saopštenju.

Kako saznajemo, disciplinski postupak je pokrenut protiv Zlatka Kovačevića koji je bio pomoćnik gradonačelnika Imamovića u Službi za inspekcijske poslove. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje