Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grad Tuzla sa po 10.000 KM pomogao poplavljena područja Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i Bužima

Preuzmite sliku

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, donio je odluke o izdvajanju ukupno 50.000 KM iz Tekuće rezerve gradonačelnika, na ime pomoći općinama i gradovima u Bosanskoj krajini, koje su pretrpjele velike materijalne štete tokom poplave sredinom ovog mjeseca.

„U duhu solidarnosti i međusobne saradnje između lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, donio sam Odluku o izdvajanju sredstava iz Tekuće rezerve gradonačelnika u iznosu od po 10.000 KM, koja će biti uplaćena na račun gradova Bihać i Cazin i općina Sanski Most, Bosanska Krupa i Bužim, na ime sanacije šteta od poplava i klizišta, koje su pogodile ova područja u decembru ove godine.

Nažalost, i mi imamo slična iskustva, naročito iz 2014. godine, kada smo bili pogođeni poplavama i aktiviranjem nekoliko hiljada klizišta, kada nam je svaka vrsta pomoći bila dragocjena, ne samo u materijalnom smislu, nego i u smislu pružanja podrške i poruke da nismo sami u nesreći koja nas je zadesila i da možemo računati na solidarnost i podršku prijatelja.

Ovom skromnom finansijskom pomoći želimo izraziti našu solidarnost i makar malo doprinijeti u saniranju posljedica, uz iskrene želje da posljedice poplava budu što prije sanirane, te da se za građane i građanke ovih općina i gradova što prije ublaže posljedice prirodne nesreće“, istakao je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, u poruci koju je poslao gradonačelnicima i načelnicima Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i Bužima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje