Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Grad Tuzla poziva na sufinansiranje uvođenja mjera na smanjenju aerozagađenja

Grad Tuzla objavio je u ponedjeljak, 3. februara, javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2020. godini, navodi se na sajtu Grada.

Predmet ovog javnog poziva je dodjela sredstava iz budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja u individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima.

Pod mjerama smanjenja aerozagađenja koje su predmet sufinansiranja podrazumijevaju se nabavka i ugradnja toplotnih pumpi sa pratećom opremom i radovima, i “utopljavanje” objekata u vidu nabavke i ugradnje materijala za izolaciju vanjskih zidova i tavanice objekata i nabavke i ugradnje vanjske stolarije.

Mjere smanjenja aerozagađenja koje nisu predmet sufinansiranja podrazumijevaju nabavku i ugradnju kotlova sa pogonom na drvnu biomasu i uređaja za zagrijavanje sa pogonom na električnu energiju, kao i nabavku i ugradnju toplinske podstanice ukoliko se radi o objektima za koje se može osigurati načelna saglasnost JKP Centralno grijanje za priključenje na sistem daljinskog grijanja, i koji nisu priključeni na sistem daljinskog grijanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,