Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Grad Tuzla dobitnik nagrade “Šampioni zaštite prirode BH Green Awards”

Preuzmite sliku

Grad Tuzla je proglašen Šampionom zaštite prirode u BiH za 2022.godinu. Tim povodom, sutra će predstavnik Centra za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, uručiti Plaketu „Zlatna tisa“, koja se dodjeljuje Šampionima zaštite prirode za 2022. godinu.

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), uz podršku Europske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – utjecaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta, već peti put u Bosni i Hercegovini organizira dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“.

Namjera ove kampanje je promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u Bosni i Hercegovini. U tijeku kampanje, Grad Tuzla je, od strane UG Centar za ekologiju i energiju, nominiran za Šampiona zaštite prirode u kategoriji gradovi/općine/opštine.

Nakon što su pristigle sve nominacije u kategorijama preduzeća, gradovi/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, fakulteti, pojedinci, skupine građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine, evaluacijska komisija je u svakoj od kategorija predložila kandidate, čime je otpočeo proces javnog glasovanja.

Po završetku javnog glasanja, Grad Tuzla je proglašen Šampionom zaštite prirode u BiH za 2022.godinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje