Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Grad Tuzla će dodijeliti u zakup deset lokacija sa pravom građenja u Poslovnoj zoni Kreka-Sjever

Na posljednjoj sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle razmatran je i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa u davanju u zakup poslovnih prostorija te prijedlog imovinsko-pravnih akata kojima se stvaraju pretpostavke za dodjelu deset lokacija sa pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone Kreka Sjever.

– Nagovješteni su i jako značajni ekonomski projekti, vrlo velike investicije, o kojima smo ranije govorili, a i o kojima ćete i u budućnosti znati, a našu priču nastavljamo sa Poslovnom zonom Kreka-sjever. Idemo sa oglašavanjem deset novih lokacija, uz ranije dvije na kojima se već grade poslovni objekti. Imamo izražen interes poduzetnika i tu će biti novih deset do dvanaest fabrika, a ova odluka će stvoriti uvjete za to – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Projekcijom izgradnje i uređenja u ovoj zoni formirano je 29 pojedinačnih proizvodno-prerađivačkih kompleksa.

Kako je ranije rečeno eKapiji iz Grada Tuzla, sve kompanije koje su zainteresovane za pokretanje proizvodnje u ovoj zoni ne kupuju parcele, koje su u vlasništvu Grada, već ih uzimaju u dugogodišnji zakup. Najznačajnija pogodnost je cijena korištenja zemljišta po modelu prava građenja, u iznosu od 0,008 KM/m2 mjesečno.

Proizvodna zona Kreka-sjever formirana je na atraktivnoj površini na zapadnom ulazu u grad. Riječ je o potpuno neizgrađenom prostoru, koji je godinama bio zanemarivan i služio uglavnom kao odlagalište otpada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,