Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gosti okupirali kompleks Panonskih jezera u Tuzli (FOTO)

Nakon intervala nešto nižih temperatura i nestabilnog vremena ovog vikenda kompleks Panonskih jezera u Tuzli ponovo je okupiran brojnim gostima

Ponovo su spas od vrućina hiljade građana Tuzle kao i brojni gosti potražili na turističkom biseru u strogom centru grada. Tri slana jezera, slapovi i dodatni popratni sadržaj privlače na hiljade gostiju.

Oni nešto stariji u nedostatku hlada sa sobom često nose i suncobrane kako bi bili zaštićeni na plaži od jakog sunca. Tokom čitavog dana za sigurnost gostiju brine se na desetine redara, dok je na kompleksu jezera prisutno i sanitetsko vozilo ukoliko bude potrebe da se nekome od gostiju ukaže hitna pomoć.

Gost iz Vukovara za Tuzlanski.ba je istakao da dolazi već treću godinu na Panonska jezera umjesto što je ranije išao na obale Jadranskog mora.

‘Već tri godine supruga i ja dolazimo ovdje kod vas na Panonska jezera i prezadovoljni smo. Posebno me oduševi kada za 2 ili 3 eura pojedem predivne ćevape ili pitu od krompira. Djeci smo rekli vi idite na more ukoliko želite, a nama je ovdje odlično. Nije skupo zaista, voda je fina, plaže čiste. Uvijek može još bolje, ali nekih većih zamjerki nemamo’ – kazao je Niko iz Vukovara našem fotografu dok je kroz objektiv bilježio današnju afmosferu na kompleksu Panonskih jezera.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je na press konferenciji koja je održana prilikom zvaničnog početka nove ljetne sezone na komplesku Panonskih jezera na pitanje postoji li mogućnost širenja kompleksa istakao:

‘Za sada ne razmatramo takvu opciju. Međutim, ukoliko se trend rasta popularnosti Panonskih jezera nastavi i u budućnosti moj tim i ja uzet ćemo u razmatranje mogućnost širenja postojećeg kompleksa jezera’ – kazao je gradonačelnik Imamović.

  • Također, Turistička zajednica Grada Tuzla pobrinula da ovde godine u Hrvatskoj odnosno Srbiji budu promovisana Panonska jezera pa su tako postavljene bilboard reklame sa parolom ‘Ljetujte u Tuzli’ u gradovima poput Osijeka odnosno Novog Sada. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,