Subota, 8. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

”Gnijezdo ljubavi” 20. decembra u Tuzli: Pogledajte predstavu i podržite borbu protiv nasilja nad djecom

Predstava za djecu i mlade „Gnijezdo ljubavi“ bit će izvedena u četvrtak, 20. decembra ove godine u 18 sati u Narodnom Pozorištu u Tuzli.

Predstava je nastala kao zajednički projekat IN fondacije, namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina, a bavi se vrlo aktuelnom temom – nasiljem i prevencijom nasilja kod djece i mladih. Režiju predstave potpisuje glumica Narodnog pozorišta RS, Slađana Zrnić, dok glavne uloge igraju Duško Mazalica, Branka Mišić i Senad Milanović.

Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 4 KM u Tuzli, ide za podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, u sklopu programa prevencije nasilja u životima djece i mladih u BiH koji provodi IN fondacija (fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH) za otvaranje dva nova dnevna centara „Gnijezdo“.

Dnevni centri „Gnijezdo“ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj. Jedan od takvih modela je Dnevni centar ‘Gnijezdo’, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica.

  • Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od 150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

    „Kampanjom ’Gnijezdo ljubavi’ želimo informisati javnost da je briga šire zajednice o zdravlju, sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje. Pozivamo vas da prisustvujete izvođenju predstava i kupovinom ulaznice pružite podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“ kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo“, kazali su organizatori.

    Podršku tokom cijele godine svi zainteresirani mogu pružiti članstvom i donacijom klubu prijatelja djece IN fondacije „Klubko“, a aktivnosti pratite i putem sitea  www.infondacija.org kao i na društvenim mrežama, putem zvanične Facebook stranice i Instagram naloga IN fondacije, uz korištenje hashtaga #gnijezdoljubavi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,