Četvrtak, 3. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Fukare Tuzla: Ograđujemo se od manifestacije na Trgu slobode

Zimski Grad Tuzla večeras domaćin je mladoj i talentiranoj bh. pjevačici Džejli Ramović jednoj od najkvalitenijih ženskih vokala u regionu.

Za vrijeme koncerta Džejle Ramović, a u sklopu obilježavanja 100 godina postojanja Radničko sportsko društvo Sloboda na Zimskom Gradu Tuzla u 21:00 sat navijači Slobode zapalit će 100 baklji, saopćili su organizatori.

Nakon najave kako će navijači Slobode za vrijeme koncerta Džejle Ramović na Trgu slobode zapaliti 100 baklji povodom 100 godina postojanja RSD ‘Sloboda’ saopćenjem za javnost oglasila se navijačka skupina ‘Fukare Tuzla’.

UG “Fukare Tuzla”, ograđuje se od manifestacije koja se održava 28.12.2019 na Trgu Slobode. Mi, Fukare, ne učestvujemo ni u čemu vezano za najavljeni događaj i nemamo nikakvu ulogu u planiranim aktivnostima. Smatramo da odluke koje donosi nekolicina ljudi, nisu ispravne i način na koji se odnose prema klubu, kao i prema nama navijačima, niti najmanje ne podržavamo. Također, mišljenja smo da je sramota da na “Crveno – crnu noć”, nije bio pozvan niti jedan navijač našeg kluba, za nas je to veliko poniženje. Neki ljudi bi se trebali zapitati da li su kadar da donose odluke bitne za FK ‘Slobodu’ i stanovnike Tuzle. FK ‘Sloboda’, veća je od svakoga. Bila je prije nas, za vrijeme nas, biti će i poslije nas, neka to bude svima jasno!’ – poručeno je u saopćenju koje potpisuju Fukare Tuzla 1987.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje