Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Tuzlaci na usnama tetovirali „čaršija“!

carsijaa
Preuzmite sliku

Kada smo krenuli sa ostvarivanjem ideje u vidu čaršijskog web portala mnogi su bili skeptični u smislu da je to previše mala teritorija koju navodno namjeravamo medijski pokrivati.

\"carsijaa\"

(KLIK na fotografiju za prikaz u većem formatu)

Međutim, pojam čaršijskog web portala se nikada i nije ogledao u tome. Radi se o nečemu sasvim drugom. Naša želja je bila da oživimo čaršiju, na sve moguće načine, da se skupi ekipa, rade dobre i pozitivne stvari, da čaršija ne bude samo centralni dio grada koji okuplja prolaznike i šetače, nego mnogo više, da postane brend.

Da li smo uspjeli u tome, naravno da jesmo. Počev od slogana „Tuzlanski.ba – jer Čaršija zna zašto\” pa kroz brojne druge aktivnosti od kojih posebno izdvajamo akciju „Kafa za Muhameda\” u kojoj je upravo čaršija uz brojne prijatelje skupila određeni finansijski iznos te posjetila našeg malog sugrađanina.

Danas, nakon samo tri mjeseca promocije, čaršija se probudila, navijači su počeli pjevati pjesme u kojima spominju čaršiju, čaršija je bila medijski pokrovitelj koncerta Tuzlanskih tamburaša, koncerta Zdravka Čolića, Brodoloma… Postala je ujedinjena, nerazdvojna a po svemu sudeći postala je i ljubav koja je veća od svake druge.

Dokaz tome su i dva mlada tuzlaka, ujedno pripadnici navijačke skupine „Fukare\” Tuzla čija je ljubav prema čaršiji išla toliko daleko da su na unutrašnosti usana tetovirali pojam „čaršija\”. Na pitanje da li je boljelo tetoviranje, dobili smo samo kratak odgovor:

„Kad čaršija se voli, onda ništa ne boli\”

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: