Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Kad stigne ćumur, nastupa Tuzlanska filharmonija!

cumurIN
Preuzmite sliku

Stig\'o ćumur a vremena za strpljenje nema…

\"cumurIN\"

(KLIK na fotografiju za prikaz u većem formatu)

U jednom od priloga u emisiji „Provjereno\” koja se emituje na Novoj TV, testirano je strpljenje vozaća u gradskim gužvama. Naime, u emisiji su pravili razne testne smicalice kako bi na najbolji način mogli otkriti prag tolerancije kod svojih sugrađana. Namjerno izazivanje kratkog gradskog zastoja kroz npr. sporije reagovanje na upaljeno zeleno svijetlo su pokazali da je svega 5 sekundi potrebno da vas neko iza vas upozori da bi trebali krenuti.

Posmatrajući iz tog ugla, nismo mnogo tolerantniji, bar ne kada je sviranje u pitanju.

Vrijeme radnje: 03.04 (utorak), mjesto radnje: Ulica Kazan Mahala, uzrok gužve: Starijoj gospođi stigao ćumur, vrijeme trajanja istovara: Rekordnih 2-3 minute.

Za razliku od Hrvatske po svemu sudeći kod nas sviranje počne i kada primjetimo da postoji namjera mogućeg zaustavljanja, a kada bi slušali samo audio zapis koliko se dugo može svirati u vremenskom intervalu od 2-3 minute, pomisli bi da je sve ukupno trajalo mnogo duže i da je u pitanju neki ozbiljan zastoj kojem se ne nazire skoro rješenje.

Ukoliko bi zaključivali po tome, da u koloni sviraju isključivo oni kojima se zaista žuri na poslovni ili neki drugi sastanak, onda možemo zaista biti sretni procentom zaposlenosti u našem gradu.

N.K – Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: