Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Centralni gradski park polako dobija svoj novi izgled

park-zabrana
Preuzmite sliku

Već izvjestan period prostor Centralnog gradskog parka je ograđen i na tom prostoru radovi svakodnevno teku punom parom.

\"park-zabrana\"Kao što je već poznato predstavnici Općine Tuzla potpisali su ugovore sa firmama koje su pobijedile na javnim tenderima za izvođenje radova komunalne infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od 9,5 miliona KM. Potpisano je ukupno šesnaest ugovora sa 18 različitih izvođača a među njima je i \”Rekonstrukcija i uređenje Centralnog gradskog parka u Tuzli\”

Ukupna vrijednost projekta je 439.511,55 a izvođač radova je \”Tehnograd\” d.o.o. Tuzla. Po predviđenom projektu radovi bi trebali biti gotovi do 26.07.2012.

Prostor Centralnog gradskog parka će izgledati potpuno drugačije odnosno sadržavat će veći broj pješačkih staza, travnatih površina, novu rasvjetu kao i nove klupe. Posebno raduje činjenica da je izgrađen i prvi javni WC o kojem smo već pisali a koji se nalazi u sklopu Centralnog gradskog parka.

Pored toga što je zabranjen prolaz za pješake ipak se poneki sugrađani provuku da skrate put, iz navike ili pak iz radoznalosti.

Centralni gradski park počinje da dobija svoj konačni izgled:

{igallery id=\”8302\” cid=\”63\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

Prije skoro dva mjeseca objavili smo galeriju fotografija, odnosno početak radova, a u Maju mjesecu park je izgledao ovako:

{igallery id=\”1045\” cid=\”40\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

Javni WC u centralnom gradskom parku:

{igallery id=\”775\” cid=\”57\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: