Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Filmom ‘Deset u pola’ zatvoren deseti Tuzla Film Festival

Preuzmite sliku

Dodjelom nagarada završen je deseti jubilarni Tuzla Film Festival. Za najbolje filmsko ostvarenje prikazano tokom TFF-a proglašen je film ‘Lihvar’ Nemanje Ćeranića.

Film “Lihvar” predstavlja potpuno netipično ostvarenje s naših prostora, koje tretira temu zelenašenja, a koja nije mnogo eksploatisana u kinematografijama regiona.

Prema odluci žirija, nagrada Vila TFF-a za najbolji animirani film pripala je ostvarenju “Vidiš li ih ti?Bruna Razuma, dok je najbolji kratki igrani film “Following…Karle Lulić. Marija Zidar uradila je najbolji dokumentarni film “Odpuščanje“, dok je Maxim Boev dobio Vilu TFF-a u kategoriji Future Generation Short Film za ostvarenje “The War is over“.

Nagrada za produkciju na TFF-u otišla je za film “Južni vetar 2: UbrzanjeMiloša Avramovića, dok je nagrada Otto Englander za najbolji scenario pripala Strahinji Madžareviću za uradak “Lihvar“.

– Izrazito sam zadovoljan sa svime što smo uspjeli postići u doba koronavirusa. Želja nam je da i u budućnosti nastavimo tako da TFF kreira prostore i njeguje filmove koji su kvalitetni, ponudivši ono najbolje s Balkana, kako bi naša publika uživala i vidjela neke filmove za koje smatraju da su trebali dobiti nagradu, ali su valorizirani na drugim festivalima – izjavio je direktor Tuzla Film Festivala Boris Balta.

Tokom pet dana festivala publika je što uživo, što putem online plaatforme imala priliku pogledati 120 filmskih ostvarenja.

Tuzla Film Festival je zatvoren filmom ‘Deset u pola‘, reditelja Danisa Tanovića. (Anisa Mahmutović | Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje