Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Film o Vincentu Van Goghu zatvorio drugi dan arTz festivala (FOTO)

Preuzmite sliku

Balkanskom premijerom dokumentarnog filma o Vincentu Van Goghu ”A new way of seeing” završen je drugi dan festivala savremene umjetnosti arTz.

U okviru drugog dana publika je imala priliku učestvovati na dvije Master Class radionice i to, radionicu Selme Alispahić na temu ”Izazovi filmske glume”, te radionicu profesora Andrije Dimitrijevića na temu ”Produkcija dokumentarnog filma”. Najmlađi arTz-ovci su se zahvaljujući Ambasadi Republike Češke u BiH družili i učili na glumačkim radionicamam pod nazivom ”Češka bajka” koju je vodila Adisa Zuberović.

U 20:00 sati u BKC-u Tuzla održao se savremeni njemački teatar ”Portrait explosiv” čiju režiju potpisuje Branko Šimić, a koja je rađena u okviru Kultur Kraas festivala Hamburg. U 22:00h otvorena je multimedijalna izložba Danila Crnogorca pod nazivom ”Zvuk oka” pri čemu je publika mogla da posluša zvuk oko desetke primjera.

Trećeg dana festivala održat će se dvije Master Class radionice, zatim glumačka radionica za djecu. U 14:00 sati upriličit će se otvaranje izložbe Cris Rodriguesa iz Brazila. U 16:00h u arheološkom parku na Pannonici održat će se predstava ”Rustem i Suhrab”, dok će se u 19:00h održati premijera predstave ”Tragovi”, rađene u arTz produkciji.

Premijera dokumentarnog filma ”Najgori na svijetu” režisera Damira Pirića prikazat će se u 21:00 sat u Ateljeu Ismeta Mujezinovića. Centralni događaj arTz festivala ”Pannonica arTz Open Air” party počet će u 19:00h sa trajat će do jutarnjih sati. Kompletan program arTz festivala možete pogledati na stranici www.artz-fest.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,