Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evropsko takmičenje: EESTech Challenge Tuzla 2019

Preuzmite sliku

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), u saradnji sa Fakultetom elektrotehnike i kompanijom Virgin Pulse, organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje “EESTech Challenge”, treću godinu zaredom, ovaj put  na temu Internet of Things (IoT). U takmičenju učestvuje 20 univerziteta iz cijele Evrope.

Učesnici se prijavljuju u grupama od po 3 takmičara i pokazuju svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka. Maksimalan broj timova je 5. Radove će ocijeniti stručni tročlani žiri.

Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Minhenu, Njemačka, gdje će imati priliku da predstavljaju naš grad, upoznaju takmičare i studente iz cijele Evrope, uče  i naravno uživaju u ljepotama Minhena.

Pored takmičenja koje se održava 15.03. u petak, studenti imaju priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bogate kako teoretskim tako i praktičnim radom.

Prva edukacija će biti održana 22. 02. 2019. godine u 13h. Tema edukacije je “Razvoj IoT aplikacija korištenjem Microsoft Azure IoT servisa”, a koju će održati dr. sc. Naser Prljača, red. prof. sa Fakulteta elektrotehnike, čije je znanje i iskustvo u ovoj oblasti zaista zavidno. Druga edukacija se održava 25. 02. 2019. godine u 12h, te će učesnici imati priliku da slušaju sjajno predavanje koje će održati dr.sc. Lejla Banjanović-Mehmedović vanr. prof. na temu “IoT za pametne univerzitete i mašinsko učenje”. Treća edukacija, na temu “IoT in Health & Wellbeing” održava se 07.03.2019. godine u 12h u prostorijama Virgin Pulse Tuzla (Skver).

Ceremonija otvaranja takmičenja je 15.03. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike.

Prijave za samo takmičenje ostaju otvorene do 05.03. u 12h. Svi koji su zainteresovani za prijavu ili predavanje mogu pratiti Facebook stranicu www.facebook.com/eestechchallengetuzla/ na kojoj mogu naći link za prijavu kao i druge objave o samom takmičenju i predavanjima.

Projekat podržali: Fondacija tuzlanske zajednice i Omladinska banka Tuzla.

Generalni sponzor takmičenja je Virgin Pulse Tuzla, Zlatni sponzor je Atlantbh Sarajevo, Srebreni sponzori takmičenja su DCCS d.o.o Tuzla i Marvelsoft d.o.o Tuzla, te Standardni sponzori takmičenja su CPE, Leftor d.o.o i ERAZMO.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,