Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Escape Room koncept: Svjetski HIT je stigao u Tuzlu

Preuzmite sliku

Popularno

Escape Room igre su zapravo stvarna verzija popularnih Interentskih logičkih igrica. Vaš tim (2-5 igrača) ima 60 minuta da izađe iz zaključane sobe, a kako biste došli do konačnog rješenja morate savladati cijeli niz logički povezanih zagonetki i zadataka, razbijati kodove i tražiti tragove, a najbitnije od svega – raditi u timu!

Naime, zahvaljujući entuzijazmu prijatelja Edina i Saliha iz Tuzle escape room koncept odnedavno je prisutan i u našem gradu. Početak realizacije ovog jedinstvenog projekta započeo je prije nekih pet mjeseci.

U razgovoru za Tuzlanski.ba Edin Hadžić i Salih Zulčić kazali su da je najveći izazov bio pronaći adekvatne prostorije za ovu namjenu.

 • “Prostor smo pronaši u naselju Stupine nakon čega smo krenuli sa osmišljavanjem tema za sobe. Proces od ideje do realizacije je trajao nekih pet mjeseci. U konačnici projekat Rock The Lock – Escape Room Tuzla je priveden kraju, sa tri sobe Pacijent 68, The Office te Bomb Squad” kaže Edin Hadžić.

  “Vjerovali smo čvrsto u ovu ideju i koncept te se potajno nadali da će prevasodno građani Tuzle te kompletne regije sjevero-istočne Bosne prepoznati i podržati ideju, što se zaista i desilo zbog čega nam je iznimno drago” – dodao je Salih Zulčić.

 • Svakodnevne poruke podrške, upiti za rezervaciju termina te utisci igrača koji su igrali jednu od soba Escape Room Tuzla, ovoj dvojici prijatelja daje još više povoda za napretkom.

  Escape Room Tuzla jedini u svijetu u svojoj branši izradio i aplikaciju za rezervisanje termina pod imenom Rock The Lock koju možete pronaći na Google PlayStore te na Apple AppStore-u.

  Na kraju treba istaći da Svakako raduje činjenica da su Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, kako i Turistička zajednica Grada Tuzle prepoznale ovaj koncept, pružili podršku i planiraju ga uvrstiti u turističku ponudu kantona odnosno Grada Tuzla.

  Ukoliko želite više detalja, prepoučujemo da posjetite njihove profile na društvenim mrežama pod imenom @escaperoomtuzla te se dodatno informišete.

  Rezervirajte još danas svoj termin i na jedan sat postanite detektivi, istraživači ili čak lopovi!

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,