Četvrtak, 5. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Emina Gospavić iz Italije se vratila u Tuzlu i pokrenula biznis: Little Italy zadovoljit će i najveće gurmane (FOTO)

Emina Gospavić iz Tuzle nakon dugog niza godina provedenih u Italiji odlučila je okrenuti sasvim novi list, vratiti se u rodnu Bosnu i Hercegovinu, pokrenuti vlastiti biznis i svojim sugrađanima, ali i mještanima Lukavca ponuditi nešto sasvim novo i jedinstveno iz oblasti ugostiteljstva.

Gospavić je danas vlasnica dva restorana kroz koje je u Tuzlu i Lukavac donijela dašak Italije. Specijaliteti u objektima Little Italy pripremljeni po tradicionalnoj recepturi zadovoljit će ukuse i najvećih gurmana.

“Dugi niz godina sam skupa s mamom živjela u Italiji. Ona je tamo usavršila italijansku kuhinju, bila je glavna majstorica u vrhunskim restoranima u regiji Marche. Nakon povratka u BiH odlučila sam joj otvoriti jedan kutak u kojem bi mogla iskazati svoje vještine i veliku ljubav prema italijanskoj kuhinji”, započinje Gospavić svoju priču za Tuzlanski.ba.

Little Italy od drugih ugostiteljskih objekata u našoj zemlji izdvaja način pripreme jela.

“Sve pravimo na licu mjesta. Naprimjer, tijesto za lasagne ručno pravimo, kao i kanelone, čorbe i slično. Upravo zbog toga se naši gosti znaju požaliti jer na svoju porciju moraju čekati malo duže, a upravo sam razlog za to navela. Smatramo da je naša poslovna politika ispravna, jer je potrebno da hrana našim gostima bude svježe servirana”, ističe Gospavić.

U vrhu liste jedne od najpoznatijih i najpopularnijih nacionalnih kuhinja u svijetu nalaze se paste koje se također mogu pronaći u Little Italy restoranima u Tuzli i Lukavcu.

Tu su i neizostavne pizze za koje se isključivo koristi djevičansko maslinovo ulje i italijanski Parmigiano Reggiano.

“Italijani svakodnevno jedu pastu, pretežno sa sosom Ragu Bolognese koji i mi preferiramo, a njegova pozitivna svojstva na ljudski organizam su već utvrđena”, dodaje naša sagovornica.

Da je italijanska kuhinja prihvaćena i na našim prostorima potvrđuju zadovoljni gosti naše sagovornice koji se u tuzlanski i lukavački restoran često ponovo vraćaju.

“Kada je riječ o Tuzli, objekt se nalazi u centru grada, a osim dijela za goste, imamo i dječiju igraonicu koja se nalazi na trećem spratu. Na ovakav način je odvojena o restorana, a roditelji u miru mogu sjediti s prijateljima, jer svoje mališane prepuštaju našoj zaposlenici. Uz sve to, mogu ih posmatrati putem monitora, jer je igraonica pod video nadzorom”, kaže Gospavić.

Little Italy roditeljima nudi i mogućnost za organizaciju proslave rođendana mališana. Korištenje igraonice je besplatno, s tim da je potrebno na vrijeme izvršiti rezervaciju.

U narednih nekoliko mjeseci Little Italiy uvodi i liniju zdrave ishrane po receptima istaknutog doktora nutricionizma Momčila Matića.

“Imat ćemo program za osobe koje treniraju, zatim one koji se žele zdravo hraniti ili izgubito višak tjelesne težine”, dodaje Gospavić.

Little Italy nudi i cattering za sve prilike, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem Facebook profila. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje