Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Emina Čičkušić pobjednica konkursa “Uljepšajmo zajedno Soni Trg” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Eko život d.o.o. Tuzla ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH danas je na održanoj press konferenciji za medije predstavio pobjednicu konkursa “Uljepšajmo zajedno Soni Trg”.

Sedamnestogodišnja učenica JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla Emina Čičkušić od svih pristiglih radova na ovaj konkurs ponudila je najbolje i najkreativnije rješenje za što uredniji i čišći Soni Trg i kao nagradu dobila je iznos od 500 KM. Svi koji su uzeli učešće u ovom konkursu biće također nagrađeni utješnim nagradama.

 • Uljepšajmo zajedno Soni Trg010-20150723
 • Generalni cilj ovog konkursa bio je  da se potaknu mladi ljudi na kreativno razmišljanje u cilju rješavanja zaista velikog problema deponovanja otpada na Sonom Trgu u Tuzli nakon svakog masovnije okupljanja građana.” kazala je Lidija Tomić direktorica kompanije „Eko život“ d.o.o. Tuzla.

  Viši stručni saradnik za higijenu pri Službi za komunalne poslove Grada Tuzle Alma Bubić je kazala da je pored Emininog rada još nekoliko radova bilo u užoj konkurenciji za pobjednika ovog konkursa.

  Nakon selekcije pristiglih prijava, Komisija za selekciju i odabir prijava jednoglasno donijela je odluku o proglašenju pobjednika Konkursa. Složili smo se da to bude upravo rad Emine Čičkušić. U realizaciju uljepšavanja Sonog Trga krećemo već sutra.” – istakla je Bubić.

  Naša mlada i ekološki osviještena sugrađanka je za konkurs saznala putem infromacije koja je objavljena na web portalima, i kako je kazala na današnjoj press konferenciji odmah je počela da radi na pripremi nacrta.

 • raspored novi
 • Želim da se zahvalim kompaniji Eko život iz Tuzle i članovima komisije što su upravo moj rad izabrali za pobjednički. Ovo mi puno znači i nadam se da ću biti u prilici i u budućnosti učestvovati u sličnim konkursima.” – kazala je pobjednica konkursa “Uljepšajmo zajedno Soni Trg” Emina Čičkušić.

 • Uljepšajmo zajedno Soni Trg011-20150723
 • Ukoliko postavljene kante za smeće iz nekog razloga ne budu dovoljan motiv da mladi koji se vikendom okupljaju na Sonom Trgu smeće na bacaju u njih, Emina predlaže da JKP “Komunalac” uopšte ne sklanja smeće narednih dana. “Vjerujem kada bi svo smeće ostalo od vikenda do vikenda mnogi koji su doprinijeli tome bi se makar zapitali i postidili” – smatra sedamnestogodišnja učenica JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje